در حوزه حفاظت از دست و دستکش ایمنی، دستکش های جراحی و بهداشتی، در انواع گوناگونی وجود دارند، که هر کدام از آنها بسته به نوع فعالیت کاربران، متفاوت می باشند. در این مقاله به معرفی و بررسی انواع دستکش های نیتریل، وینیل و لاتکس می پردازیم.

دستکش لاتکس دستکش جراحی است که از شیره یک نوع درخت تهیه می شود. از ابتدای سالی که دستکش لاتکس تولید شد صنعت بهداشت و درمان در جراحی ها از این دستکش استفاده کرد. برای راحت تر پوشیدن این دستکش ها از پودر هایی استفاده شده که این پودر ها شامل پودر تالک، پودر لیکاپتین، کربنات کلسیم و محصولات نشاسته می شود. در واقع این ترکیبات روان کننده دستکش ها هستند که بتوان آنها را راحت تر در دست کرد. پودر های استفاده در دستکش لاتکس غیر قابل جذب و غیر قابل تحریک هستند.

کاربرد دستکش لاتکس:

دستکش لاتکس

کاربرد دستکش لاتکس در آزمایشگاه، آشپزی، محیط های معایناتی و مواقعی که کار با دقت بیشتر با دست انجام می شود میباشد. دستکش های لاتکس بسیار پر کاربرد هستند. اما ممکن است در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کنند. دستکش لاتکس انعطاف پذیری بالا و استحکام زیادی دارند و این ویژگی آن ها باعث می شود که مصرف کنندگان راحت این دستکش را بپوشند. با در دست کردن این دستکش ها همه چیز به راحتی قابل لمس است و باعث می شود جراحان پزشکی عملکرد بهتری در کار خود داشته باشند. دستکش های مورد استفاده در جراحی از لاتکس طبیعی ساخته می شوند. این دستکش ها از سال های اخیر کاربرد دارند. از دستکش لاتکس به دلایل زیادی در جراحی ها استفاده می شود. استفاده از دستکش های لاتکس جزئی ترین حساسیت مانند خارش، سوزش، قرمزی یا پوسته پوسته شدن را ایجاد می کند. دستکش لاتکس نیتریل انسل 93143، دستکش نیتریل لاتکس طاها و دستکش لاتکس نیتریل 600-92 Ansell touchNTuff از جمله این محصولات می باشند.

در واقع استفاده مداوم از لاتکس این حساسیت ها را ایجاد می کند. از ویژگی های دستکش لاتکس به موارد زیر اشاره می شود؛

مانند پوست در دست فیت می شود

احساس لامسه را تا سطح بالایی حفظ میکند

می توان به مدت طولانی بدون ایجاد مشکل از آن استفاده کرد

قیمت مناسب دارد

قابل تجزیه در محیط زیست است

انعطاف پذیر و در عین حال محکم

بررسی تفاوت و مقایسه دستکش نیتریل، وینیل و لاتکس

دستکش وینیل از ماده ای به نام پلی وینیل کلرات تولید می شود. استفاده از دستکش وینیل به دلیل عدم ایجاد حساسیت نسبت به دستکش لاتکس پر مصرف تر است. موادی که در دستکش وینیل به کار میرود خاصیت کشسانی آن را بیشتر میکند و نسبت به دستکش های دیگر کشسانی بیشتری دارد. مصارف دستکش لاتکس چند منظوره است. وینیل برای مصارف عمومی و فعالیت هایی که در آن دقت لمسی نیازی نیست استفاده می شود. تفاوت دستکش وینیل با دستکش لاتکس این است که کامل به دست نمی چسبد. ساختار دستکش وینیل نسبت به لاتکس ضخیم تر و گشاد تر است و همانند دستکش لاتکس چسبندگی ندارد. مقاومت دستکش وینیل مقاومت خوبی در برابر مواد شیمیایی، اسیدی، قلیایی و الکل دارد. دستکش وینیل در مصارفی مانند نقاشی، مونتاژ کردن، نظافت، آشپزی و آزمایشگاه استفاده می شود.

استفاده از دستکش وینیل در دندانپزشکی و قالب گیری های آن مناسب است. دستکش وینیل آلرژی زا نمیباشد و به عنوان جایگزین برای دستکش های لاتکس مناسب است.

ویژگی های دستکش وینیل

دستکش وینیل

فاقد لاتکس
ارزانترین نوع دستکش نسبت به انواع دیگر
مناسب برای استفاده در مدت کوتاه و محیط هایی با ریسک خطر پایین
مناسب برای استفاده در محیط های کم خطر
از لحاظ فیت شدن در دست در سطح پایین تری از دو نوع دیگر

کاربرد دستکش نیتریل

دستکش نیتریل

دستکش نیتریل تهیه شده از ترکیب اکریل، نیتریل، بوتادین و مونومر است. دستکش نیتریل نسبت به دستکش لاتکس مقاومت شیمیایی بالاتری دارد. این دستکش برای مصرف کنندگانی که به لاتکس حساسیت دارند مناسب است. نیتریل ها از ترکیب ضد آلرژی تهیه می شوند و نسبت به دستکش لاتکس انعطاف پذیری بیشتری دارند و مقاومت آن ها نیز بیشتر است. دستکش نیتریل در برخورد با مواد شیمیایی پاره نمیشود و نسبت به انواع دیگر عمر طولانی تری دارند. نیتریل ها نسبت وینیل ها نرم تر هستند و استفاده راحت تری دارند. این دستکش در آشپزی، آزمایشگاه و محیط های شیمیایی استفاده می شود. دستکش نیتریل در اغلب آزمایشگاه ها جایگزین دستکش لاتکس می شود و در کاهش حساسیت تاثیر گذار است. استفاده از دستکش نیتریل ریسک حوادث، جراحات و حساسیت ها را کاهش می دهد.

ویژگی های دستکش نیتریل

فاقد لاتکس

حفظ سطح بالایی از احساس لمس

فیت شدن کامل به دست

مناسب برای استفاده در محیط های عفونی

مقاومت بالا در برابر پاره شدن

مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی

قابلیت استفاده به مدت طولانی

طول عمر بالا و مفید

دارای دو رنگ آبی و مشکی که باعث تشخیص آسان هنگام پاره شدن می شود

 

تفاوت های سه نوع دستکش

تفاوت دستکش نیتریل، وینیل و لاتکس

بنابراین اگر بخواهید در مقایسه دستکش نیتریل، وینیل و لاتکس انتخاب دقیقی از بین آن ها داشته باشید دستکش نیتریل بهترین گزینه است. دستکش نیتریل همانند دستکش وینیل است و افرادی که به دستکش لاتکس حساسیت دارند بهتر است از این دو دستکش استفاده کنند. دستکش نیتریل نسبت به دستکش های لاتکس و وینیل نرم تر و راحت است. این دستکش از نظر درجه پزشکی بهترین دستکش معرفی شده است. دلایل بسیاری این برتری را ثابت می کنند.

دستکش های نیتریل به دلیل داشتن درجه پزشکی و فاقد لاتکس ضد حساسیت هستند و احتمال ایجاد واکنش های آلرژیک و ناراحتی های پوستی را کاهش میدهد.

ضخامت دستکش نیتریل نسبت به دستکش لاتکس و دستکش وینیل بیشتر است و در برابر مواد اسیدی به آسانی پاره نمی شود.

مقاومت نیتریل در برابر مواد شیمیایی و حلال ها زیاد است و خاصیت محافظتی بالایی دارد.

خاصیت کشسانی و انعطاف پذیری نیتریل در برابر لاتکس و وینیل بیشتر است.

به دلیل داشتن ساختار نرم و انعطاف پذیر پوشش مناسب را فراهم می کند، ساختار چسبناکی ندارد و می توان به راحتی آن را در دست کرد.

مقایسه دستکش ها

بنابراین در مقایسه دستکش نیتریل، وینیل و لاتکس میتوان گفت تفاوت هایی در زمینه قیمت، مقاومت و حساسیت دارند. تفاوت دستکش لاتکس با دو نوع دیگر ایجاد حساسیت آن است. دستکش وینیل و لاتکس قیمت مناسب تری دارند. دستکش وینیل مقاومت کمتری نسبت به دستکش نیتریل و لاتکس دارد و برخلاف آنها نمی‌توان در مدت طولانی از آن استفاده کرد. همچنین دستکش وینیل نسبت به انواع دیگر قدرت فیت شدن آن در دست کمتر است.

در این مقاله به معرفی و بررسی سه نوع دستکش نیتریل، وینیل و لاتکس پرداختیم و ویژگی ها و مشخصات هر یک را مقایسه کردیم تا با مطالعه این مقاله بتوانید بهترین انتخاب را در حوزه خرید دستکش های جراحی داشته باشید. شما میتوانید انواع دستکش های نام برده شده را با توجه به نیاز خود، در فروشگاه کاراسیفتی مشاهده، و نسبت به خرید آن اقدام نمایید.

2 دیدگاه در “مقایسه دستکش نیتریل، وینیل و لاتکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *