انواع دستگاه های تنفسی شامل ابزار های مهم در مراقبت های پزشکی هستند. این دستگاه ها برای کمک به بیمارانی که به دلیل بیماری های تنفسی نمی توانند به طور مستقل تنفس کنند، ساخته شده اند. انواع مختلفی از دستگاه های تنفسی وجود دارند که برای موارد مختلفی استفاده می شوند. یکی از انواع دستگاه های تنفسی، دستگاه تنفس مصنوعی است که برای کمک به تنفس بیمارانی که نمی توانند به طور مستقل نفس بکشند، استفاده می شود. این دستگاه شامل یک لوله تنفسی و ماسک است که به بیمار متصل شده که برای کمک به بیمارانی که دارای بیماری هایی مانند افتادگی ریه ها و کاهش توانایی تنفس هستند، استفاده می شود. دستگاه های تنفسی دیگری از جمله دستگاه تنفسی scba نیز وجود دارند که برای موارد خاصی مانند کمک به تنفس در طول عمل جراحی، درمان بیماری های خاصی مانند آسم و برونشیت استفاده می شوند. این دستگاه ها معمولا توسط پزشکان و متخصصان تنفسی یا بیهوشی تجویز شده و باید تحت نظارت پزشک باشند.
راهنمایی برای انتخاب انواع دستگاه های تنفسی
از انواع دستگاه های تنفسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دستگاه های تنفسی تهاجمی
دستگاه های تنفسی تهاجمی برای درمان بیماری هایی مانند برونشیت، سینوزیت، آسم و عفونت های تنفسی کاربرد دارند. این دستگاه ها با استفاده از قدرت هوا، مواد ضد عفونی کننده یا داروهای تنفسی را به داخل ریه ها می رسانند.
دستگاه های تنفسی تهاجمی شامل موارد زیر می باشند:
نبولایزرها: این دستگاه ها با استفاده از هوا می توانند داروها را به صورت مستقیم وارد ریه ها کنند.
اینهالاتورها: این دستگاه ها با استفاده از هوا، مواد ضدعفونی کننده و داروهای تنفسی را به داخل ریه ها می فرستند.
ماسک های تنفسی: این دستگاه ها با استفاده از ماسک شیمیایی که روی صورت بیمار قرار می گیرند، هوا و داروهای تنفسی را به داخل ریه ها می فرستند.
- دستگاه های تنفسی غیر تهاجمی
دستگاه های تنفسی غیر تهاجمی برای درمان بیماری هایی مانند آپنه خواب و سندرم تنفسی مرکزی استفاده می شوند. این دستگاه ها با استفاده از فشار هوا، به بیمار کمک می کنند تا به صورت موثرتر تنفس کنند.
دستگاه های تنفسی غیر تهاجمی شامل موارد زیر می باشند:
دستگاه های سی پی پی: این دستگاه ها با استفاده از فشار هوا، به بیمار کمک می کنند تا راحت تر نفس بکشند.
دستگاه های بی پی آپ: این دستگاه ها با استفاده از فشار هوا، به بیمار کمک می کنند تا راحت تر تنفس کنند.
کاربرد دستگاه های تنفسی
انواع دستگاه های تنفسی دارای کاربردهای مختلفی هستند که عبارتند از:
- درمان بیماری های تنفسی
دستگاه های تنفسی برای درمان بیماری های تنفسی مانند آسم، برونشیت، عفونت های ریه و بیماری های قلبی مورد استفاده قرار می گیرند. این دستگاه ها به بیماران کمک می کنند تا به راحتی بتوانند نفس بکشند و هوای تمیز و با کیفیتی را تنفس کنند. برخی از دستگاه های تنفسی شامل ماسک های تنفسی، CPAP و BIPAP، دستگاه های تنفسی پرتابل و نبولایزرها هستند.
- کمک به تنفس در بیمارستان
دستگاه های تنفسی در بیمارستانها به بیماران کمک می کنند تا راحتر نفس بکشند. این دستگاه ها به کمک ماسکها و لوله های تنفسی به بیماران کمک کرده تا هوای تمیز و با کیفیتی را تنفس کنند. برخی از دستگاه های تنفسی شامل پرتابل، ICU های تنفسی برای کودکان و نوزادان هستند.
در کل، دستگاه های تنفسی برای کمک به بیماران با بیماری های تنفسی و کمک به تنفس در بیمارستان ها بسیار مفید هستند.
همچنین بخوانید: زمان تعویض فیلتر ماسک شیمیایی
انتخاب دستگاه تنفسی
با توجه به وجود انواع دستگاه های تنفسی، پزشکان با توجه به فاکتور های خاصی این دستگاه ها را به کار می برند. این دستگاه ها شامل ماسک شیمیایی تمام صورت و نیم صورت می باشند.
- بر اساس نیاز بیمار
در انتخاب دستگاه تنفسی باید به نیازهای بیمار توجه شود. برای بیمارانی که نیاز به تنفس کمتری دارند، BIPAP و CPAP مناسب هستند. این دستگاه ها با ایجاد فشار هوا در مجرای تنفسی باعث تسهیل در امر تنفس می شوند.
در صورتی که بیمار نیاز به تنفس کامل دارد، دستگاه تنفسی با ماسک فول فیس پیشنهاد می شود. این دستگاه ها با ایجاد فشار هوا در مجرای تنفسی، تنفس کامل را برای بیمار راحتر می کنند.
- بر اساس توصیه پزشک
توصیه پزشک در انتخاب دستگاه تنفسی بسیار مهم است. پزشک با توجه به وضعیت بیمار، نوع دستگاه تنفسی مناسب را تعیین می کند. برای بیمارانی که دچار بیماری های شدید ریوی هستند، دستگاه تنفسی با ماسک فول فیس را تجویز می کند. درصورتی که بیمار نیاز به تنفس کمتری دارد، دستگاه های CPAP و bipap را پیشنهاد می دهد.
در انتخاب دستگاه تنفسی باید به موارد زیر هم توجه نمود:
- نوع بیماری
- شدت بیماری
- نیاز به تنفس کامل یا کمتر
- نوع ماسک
- قابلیت حمل و نقل دستگاه
از طرف دیگر، دستگاه تنفسی باید از نظر بهداشتی و کیفیت ساخت بسیار عالی باشد، بهتر است دستگاه تنفسی را از شرکت های معتبر خریداری کرد.
همچنین بخوانید: رنگ بندی فیلتر ماسک شیمیایی
نگهداری و مراقبت از دستگاه های تنفسی
دستگاه تنفسی یک وسیله بسیار حساس است که برای مراقبت از سلامتی بیمار بسیار مهم است. برای اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه تنفسی، نیاز به نگهداری و مراقبت مناسب دارند. در این بخش به برخی از نکات مربوط به نگهداری و مراقبت از انواع دستگاه های تنفسی می پردازیم.
- تمیز کردن دستگاه تنفسی
برای جلوگیری از تجمع باکتریها و ویروسها در دستگاه تنفسی، باید دستگاه و قطعات آن مانند ماسک و فیلتر را روزانه تمیز کرد. برای این کار باید از مواد ضدعفونی کننده استفاده نمود.
- تعویض قطعات دستگاه تنفسی
برخی از قطعات مانند فیلتر ماسک شیمیایی و ماسک باید به صورت دوره ای تعویض شوند. برای تعویض آنها باید طبق دستورالعمل تولید کننده دستگاه تنفسی عمل کرد.
- نگهداری در شرایط مناسب
دستگاه تنفسی را باید دور از نور خورشید، حرارت زیاد و در محیط خشک نگهداری کرد.
- بررسی عملکرد دستگاه تنفسی
برای اطمینان از عملکرد صحیح دستگاه ها باید آنها را به صورت دوره ای بررسی نموده و طبق دستورالعملهای تولید کننده انجام داد.
- استفاده صحیح از دستگاه تنفسی
برای جلوگیری از خطرات مربوط به استفاده نادرست از دستگاه تنفسی باید به دستورالعمل تولید کننده و دستور پزشک توجه کرد.
در نهایت، نگهداری و مراقبت مناسب از دستگاه تنفسی می تواند به بهبود سلامتی بیمار کمک کند.
نکات ایمنی در استفاده از دستگاه های تنفسی
در استفاده از انواع دستگاه های تنفسی باید به نکات ایمنی توجه ویژه ای داشته باشید. برخی از نکات ایمنی در استفاده از دستگاه تنفسی در زیر آورده شده است:
- در انتخاب دستگاه تنفسی بهتر است از دستگاه هایی که توسط مراکز معتبر تایید شده اند، استفاده کنید.
- قبل از استفاده از دستگاه باید آن را به دقت بررسی کنید . درصورت وجود خرابی از استفاده آن خودداری شود.
- از ماسکهایی که به درستی روی صورت قرار می گیرند، استفاده کنید تا هوای خارج از دستگاه تنفسی به داخل ریه ها وارد نشود.
- در بیماری های عفونی باید از ماسکهایی که دارای فیتر هستند، جهت جلوگیری از ورود باکتریها و ویروسها، استفاده کنید.
- دستگاه تنفسی را به دور از حرارت، آتش و مواد قابل اشتعال نگه دارید.
با رعایت نکات ایمنی می تواند از دستگاه های تنفسی به بهترین نحو استفاده کرده و از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری نمایید.
نتیجه گیری
در این مقاله درباره انواع دستگاه های تنفسی، کاربرد و نحوه انتخاب آنها اطلاعاتی را بیان کردیم. در انتخاب دستگاه تنفسی باید به نوع بیماری و شدت آن توجه و طبق دستور پزشک، مناسب ترین را برای بیمار تهیه کرد. برای خرید این محصولات تنها کافی است به صورت آنلاین از کاراسیفتی سفارش دهید.